Online Exhibition / release /
therapy session 04
rebirth warriors

Samen met Sky Cubacub (hen / hun), oprichter van Rebirth Garments, organiseerden we op 21 maart 2021 de vierde therpay session. Hoe hack je je garderobe zodat deze al he identiteiten volledig viert? We aan de slag vanuit je eigen kast. Oftewel, het is dress up time voor alle leeftijden! Met een interactieve drapeer sessie leer je je kleding transformeren, zonder te naaien met drapeertechnieken.

Kleding is als onze tweede huid. Dit kledingstuk, ons fundament, geeft kracht en vertrouwen om de manier waarop we onszelf voelen te versterken. Rebirth is een pantser. Ook al beschermt dit pantser niet altijd fysiek, het biedt moed, troost en stelt ons in staat om op onze voorwaarden met de wereld om te gaan. Rebirth daagt de bestaande en binaire schoonheidsnormen uit. Zo bespreken we in de workshop hoe we kunnen ontwerpen voor elke handicap, geslacht, ras, maat, seksualiteit en hoe we dit vorm kunnen geven zodat het bij ons allen past.

Sky Cubacub (hen / hun) is non-binair, queer, gehandicapt en Filipinx-mens uit Chicago, VS. Hen is de de oprichter van Rebirth Garments, een reeks wearables voor trans-, queer- en gehandicapte mensen van alle soorten en maten. Sky is ook de maker van Radical Visibility, een beweging voor het hervormen van gehandicapte queer-kleding, gefocust op: "het benadrukken van de delen van ons die de samenleving doorgaans schuwt".

Afbeelding: COLECTIVO MULTIPOLAR