Online Exhibition /
intervention 04
release

Het is tijd voor Intervention 04, het laatste hoofdstuk van ‘This is an Intervention’. In deze interventie met het thema 'Release' kijken we samen met gastredacteur en auteur ALOK vooruit met hoop. De afgelopen maanden hebben we ervaren wat (af) leren is, laten we samen het nodige werk voortzetten.

In deze laatste interventie pleit ALOK voor de release van het ouderwetse binaire systeem en de noodzaak om mode van gender te ontdoen. In de woorden van ALOK:

"Het loslaten van gender in mode is een rouwproces. Het is je actief verzetten tegen geweld. Het is waardigheid vooropstellen. Het is een belangrijke manier om historisch onrecht recht te zetten en hedendaagse rechtlijnigheid, waarbij conventie boven compassie wordt gesteld, af te schaffen.”

We kijken optimistisch vooruit en onderzoeken samen hoe mode kan bijdragen aan een wereld die menselijker is voor iedereen.

guest-editor & auteur: alok

ALOK (hen/hun) is een internationaal gerenommeerde gender non-conforming schrijver, performer en publiek spreker. Als mixed-media kunstenaar onderzoekt hen thema's als trauma, belonging en de staat van de mens. Ook schreef ALOK de boeken Femme in Public (2017) en Beyond the Gender Binary (2020).
In 2019 lanceerde ALOK #DeGenderFashion: een beweging voor die staat voor het loslaten van gender in de mode- en beauty industrieën. Hen is momenteel artist in residence bij de Annette von Droste Foundation Centre for Literature.

Beeld van Caleb B. Kuntz